Edinburgh Waverley // Case Study

09 Oct 2009

Creating a secure worksite compound within the station

Kwik-Klik created a secure compound inside Edinburgh Waverley station, with palisade fencing gates for vehicular access. The three year Network Rail station upgrade plan, which began in October 2009 will include extensive changes to the station roof and new entrances including escalator and lift access from Princes Mall.

Initially, Kwik-Klik installed 200 linear metres of Network Rail R-11 spec Ultrapsan panels around the Post Office Building adjoining the site. This building was then demolished by the main contractor, May Gurney.

Following the demolition of the Post Office, the hoarding panels were re-located and affixed to a bespoke leg system to create a gated compound area within the station concourse. The gates are 4m wide x 2.5m high and are powder coated steel in Network Grey blue/grey corporate colours. The exclusive Network Rail hoarding panels are made from 100% recycled PVC.

The panels are still onsite at the time of writing (December 2011) and have required no painting or maintenance during the last two years.

Our systems used in this project

Contact us about your project

Please don’t hesitate to get in touch about your project, to find out how Kwik-Klik’s expert team and flexible systems can help.

Get in touch now
Similar case studies